BENCE DÜNYA FENDİR, FENCE DÜNYA BENDİR

03.01.2019 420

Bence her şey fenle başlar. Fence her şey benle başlar. Çünkü Fen´i en ufak hücreden devasa boyuttaki uzaya kadar giden serüvenin her yerinde görebiliriz. Mesela her gün okula sırtımda çanta ile gelirken bence çok iş yapmışımdır ama FENCE hiçbir şey yapmamışımdır. Çünkü Fen´in farkı buradadır.

Fen Bilimleri dersinde aklımdan bir gezegen hayal ettim. Bu gezegende yaşam var ama oksijen yok enerjilerini başka şekilde üretiyorlar başka bir gaz dolanıyor damarlarında. Bunu arkadaşlarımla paylaştım ama onlar gülüp geçtiler. Bu onlara göre imkânsızdır ancak FENCE her şey olabilir ve inanıyorum ki bir gün böyle bir gezegen ortaya çıkacak. Okulumuzdaki  bu yarışa  ben de "BENCE DÜNYA FENDİR, FENCE DÜNYA BENDİR" sözüyle katılıyorum. Çünkü insan olmazsa Fen olmazdı Fen´de kullandığımız hayal gücü olmasa da insanlık bugüne gelemezdi. Eistein´in de dediği gibi "Hayal gücü bilgiden daha önemlidir." Çünkü bilgi sınırlı iken hayal gücü tüm dünyayı kapsar.

Muhammet Osman TAŞKIRANLI

7/A Sınıfı