Şehit Öğretmenimiz Mehmet GEZER

Şehit Öğretmenimiz Mehmet GEZER

07.12.2017 1561

ŞEHİT ÖĞRETMEN MEHMET GEZER (1950 – 1990)

 

HAYATI

Mehmet Gezer 1950 yılında Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi Köklüce köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Köklüce'de, ortaokulu da Pazarcık'ta bitirdi. Ailesinin maddi durumu çok kötüydü. Babası köyde çobanlık yapardı. Mehmet de öğlene kadar okula gider, daha sonra babasıyla birlikte çobanlık yapardı. Çobanlıktan kazandığı parayı da eğitimine harcardı.

ÖĞRETMEN OKULUNA GİDECEK DURUMU YOKTU

Çok fakir bir ailenin evladı olduğu için ortaokulu bitirene kadar büyük güçlükler yaşadı. Çok da başarılı bir öğrenciydi. Düzce Öğretmen Okulu'nu kazandı. Ancak gidecek parası yoktu. Çok samimi olduğu bir arkadaşına, "Ben öğretmenliği kazandım ama gidemiyorum" demişti. Arkadaşı da: "Nasıl gitmezsin? Böyle bir bölümü kazanmışsın mutlaka gitmelisin." dedi ve durumu okul müdürüne iletti. Okul müdürü de en başarılı öğrencilerinden birisi olan Mehmet'in okumasını istiyordu ve öğretmenlerden para topladı. Mehmet'i güçlükle ikna ettiler ve topladıkları parayı da cebine koyarak Düzce'ye gönderdiler.

ÖĞRETMENLİĞE YILLARINI VERMİŞTİ

Düzce Öğretmen Okulu'nu başarıyla bitiren Mehmet Gezer, aynı yerde sözleşmeli öğretmen olarak bir yıl çalıştıktan sonra 1972 yılında Hatice Gezer ile hayatını birleştirdi. Evlendikten sonra Siirt'in Kozluk ilçesi Yenidoğan köyüne atandı. Daha sonra sırasıyla Batman, Şanlıurfa Birecik ve Viranşehir'de birer yıl görev yapan Mehmet Gezer, Araban'a atandı. Araban'ın Yolveren köyünde 3 yıl görev aldıktan sonra kendi köyü olan Köklüce'ye tayini çıktı. Burada tam 9 yıl görev aldı.

AHMET HOCA ÖLDÜ SIRA MEHMET HOCADA LAFLARI YAYILDI

Araban'da Ahmet Kavillioğlu isimli imam teröristler tarafından öldürülmüştü. Aradan 6 ay geçmişti ve köy yerinde "Ahmet Hoca'yı öldürdüler. Şimdi de Mehmet Hoca'yı öldüreceklermiş." lafları yayıldı. Ancak Mehmet Gezer'in içindeki görev aşkı çok büyüktü. Asla aldırış etmedi söylentilere. Köyünün çocuklarını geleceğe hazırlamaya devam etti.

EŞİNE EVİN EKSİKLERİNİ SORDU VE AYRILDI

Tarih 7 Kasım 1990'ı gösteriyordu. Dört çocukları olmuştu Gezer ailesinin. Hatice Gezer de yedi aylık hamileydi. Kendi köyünde öğretmenlik yapan Mehmet Gezer, öğle yemeği için evine gelmişti. Yemeğini yedikten sonra eşine, "Evin bir eksiği var mı?" diye sordu. Daha sonra da evden ayrıldı.

10 YAŞINDAKİ KIZININ GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Mehmet Gezer, okula dönmüştü evden ayrıldıktan sonra. Teröristler okulu bastılar ve içeri kadar girdiler. Mehmet Gezer'in de dört yıldır okuttuğu büyük kızı Sevda vardı sınıfta. Teröristler babasını gözleri önünde taradılar. Küçük kız yıllarca babasının ölüm anını ve saldırıyı unutamadı. Aradan geçen yıllara rağmen hâlâ büyük acılar çekmekte ve hep gözünün önünde canlanmaktadır.

KÖY MEYDANI KARIŞTI

Evleri köyün yüksek bir yerindeydi Mehmet Gezer'in. Pencereden bir anda köyün hareketlendiğini ve koşuşturmacaların başladığını gördü ve hemen kendisi de çıktı eşi Hatice. Dışarı geldiğinde herkesin dilinde Mehmet Hoca'yı vurmuşlar lafı dolaşıyordu. Bu lafı duyan Hatice Gezer neye uğradığını şaşırdı. Sonra eşinin şehit haberini aldı.

EŞİ YEDİ AYLIK HAMİLEYDİ

Mehmet Gezer şehit edildiğinde eşi Hatice yedi aylık hamileydi. Ölümünden üç ay sonra bir erkek evlatları dünyaya geldi. Babanın ölümünden sonra doğan erkek çocuğa babasının adı olan Mehmet'i koydular. Daha dünyaya gelmeden babasını kaybeden Mehmet Gezer, babasını hiç göremedi.

 

08-12-201708-12-201708-12-2017

10-12-2017

07-12-201707-12-201707-12-201707-12-201707-12-201707-12-201707-12-2017